Velhotes recept ◾ PILLEKÖNNYŰ PORTUGÁL KALÁCS
Bővebben - More

A tésztához: 25 dkg kenyérliszt BL80 25 dkg finomliszt BL55 + a formázáshoz 8 gr porélesztő 5,5 dkg vaníliás porcukor 1 teáskanál só 2 dl langyos víz 1 egész tojás 4 evőkanál olaj A lekenéshez: 1 tojás sárgája 2 teáskanál tejszín Elkészítés: 1. A kenyér és finomlisztet egy nagy keverőtálba mérjük. Hozzáadjuk az élesztőt, a vaníliás porcukrot és összekeverjük. A sót is beleforgatjuk és a közepén egy mélyedést alakítunk ki. Beleöntjük a vizet, a tojást és összedolgozzuk a tésztát. Belekanalazzuk az olajat és 6-8 percig dagasszuk a tésztát. Feszes labdává formázzuk és duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt. 2. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk. Egyenletesre igazítjuk és 5 egyforma részre vágjuk. Egyesével labdává formázzuk és helyet csinálunk a deszkán. Hosszú rudakat sodrunk belőle és egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket egymás mellé. 3. Egy tojást ketté választunk és a sárgáját kikeverjük a tejszínnel. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és közben hagyjuk 30 percet kelni a tésztát. Kenjük le a tojással alaposan a tetejét és tegyük a sütőbe sülni.

40 views Nov 11