Kókuszba töltött keksz
Bővebben - More

Hozzávalók a kókuszos masszához: • 5 dl tej • 5 ek cukor • 3 ek liszt • 1 csomag vaníliás cukor • 20 dkg kókusz reszelék • 2 tk étkezési zselatin Hozzávalók a kakaós töltelékhez: • 40 dkg keksz • 1.7 dl víz • 15 dkg porcukor • 3 ek kakaópor • 20 dkg vaj • 1 evk étkezési rum Elkészítés: A kókuszos rész: 1. A zselatinfixet ½ dl langyos tejjel csomómentesre keverjük 2. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. 3. A tűzről levéve hozzá keverjük a zselatint, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és végül beleforgatjuk a kókusz reszeléket. 4. Egy őzgerinc formát folpack-kal kibélelünk és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A kakaós rész: 1. A vizet, kakaót és vajat egy edénybe tesszük és 5 percig főzzük. A tűzről levesszük, hozzá keverjük a kekszet a rumot és jól összekeverjük. 2. A masszát beletöltjük az előkészített formába. 3. A megmaradt kókuszos masszát rátöltjük a tetejére (jól nyomkodjuk bele). Folpack-kal lezárjuk és hűtőbe tesszük.

19 views Dec 11, 2019