Kocsonya
Bővebben - More

Hozzávalók: • 1,5 kg kocsonyának való (80 dkg sertésbőr, 70 dkg sertésláb) • 70-80 dkg bőrös csülök vagy sertéscomb • 3 szál sárgarépa • 1 szál petrezselyemgyökér • 1 nagy fej fokhagyma • 1 fej vöröshagyma • 1 tk egész feketebors • 6 tk só

Elkészítés: A kocsonyának való húsokat egy kb 7 literes fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd felforraljuk. Miután felforrt, az egészet leöntjük, lemossuk a habot, felöntjük hideg vízzel és főzni kezdjük. A zöldségeket megtisztítjuk, négybe hasítjuk, a hagymákat egészben a vízbe tesszük. Ízesítjük 6 tk sóval, 1 tk borssal, majd forrás után közepes lángon kb 3,5 óraát főzzük. Akkor jó, mikor a csontokról könnyen leválik a hús. Tányérokba szűrjük és hűtőben dermesztjük.

73 views Dec 11, 2019