Kókuszhabos linzerfenyő
Bővebben - More

Hozzávalók a tésztához: • 25 dkg liszt + a nyújtáshoz • 5 dkg porcukor + a tálaláshoz • 3 dkg kakaópor • 10 dkg vaj (margarin) • 1 db tojás • 1 evk sütőpor Hozzávalók a krémhez: • 2 tojásfehérje • 15 dkg porcukor • 10 dkg kókuszreszelék • 1 citrom reszelt héja • 1 evk citromlé Elkészítés: 1. A tésztához a lisztet keverjük össze a porcukorral, a kakaóporral, a vajjal és a tojást hozzáadva gyúrjuk össze. A tésztát tegyük 1 órára a hűtőszekrénybe. 2. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 5mm vastagra, és 5 különböző méretű kiszúróval készítsünk 6 sorozat csillagot. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük a csillagokat és 180 fokon előmelegített sütőben 12 perc alatt kisütjük. 3. A krémhez a tojásfehérjét kezdjük el verni, és a habos tojásfehérjéhez kanalanként adagoljuk a porcukrot. A kemény vágható masszához forgassuk bele a kókuszreszeléket, a citrom reszelt héját és a citromlevet. A krémmel megkenve rétegezve állítsuk össze a fenyőfákat, és 1 napot hagyjuk állni. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

27 views Dec 12, 2019