Vegán töltöttkáposzta karácsonyi különkiadás | Yama Kitchen
Bővebben - More

1 nagy fej vörsöhagyma 1 kisebb paprika apróra vágva 1 kisebb paradicsom felkockázva 1 csapott ek. pirospaprika 1 csapott ek. majoranna 1 tk. fűszerkömény 1 tk. egész feketebors 4-5 babérlevél 3-4 szem borókabogyó só ízlés szerint 2 gerezd fokhagyma 1 tk. Erős Pista 1 tk. Édes Anna 1 fej savanyított káposzta levél 1 kg savanyított káposzta 300 g vegán tejföl (a kenéshez) Töltelék: Pörököltalap 1 kisebb vöröshagymából, 1 kisebb paprikából, paradicsomból, 1 tk. pirospaprikából só és bors ízlés szerint 1 tk. fűszerkömény 1 csapott ek. majoranna 3 gerezd fokhagyma 150 g szójagranulátum 750 g főtt fehér rizs Hozzávalók a székelykáposztához Pörköltalap 1 kisebb vöröshagymából, 1 kisebb paprikából, paradicsomból, 1 tk. pirospaprikából 3-4 babérlevél 1 tk. fűszerkömény 1 csapott ek. majoranna 3-4 szem borókabogyó (opcionális) só és bors ízlés szerint 1 kg savanyított káposzta Habarás 300 g vegán tejfölből, 2-3 ek. finomliszt (attól függ, milyen sűrűn szeretnétek) Szójafasírozott 150 g szójagranulátum (vízben megáztatva, besózva, de felhasználás előtt kinyomkodjuk belőle a vizet) 1 ek. bio ételízesítő (ízfokozó mellett) 2 szikkadt kifli (ezt is beáztatjuk majd felhasználás előtt kinyomkodjuk a vízet belőle) 1 kisebb fej reszelt hagyma 3 gerezd összezúzott fokhagyma 2 chia tojás (2 ek. chia mag + 4 ek. víz ezt keverjük össze és hagyjuk megdagadni) 1 ek. majoranna 1 tk. őrölt kömény 1 tk. pirospaprika csipetnyi bors só ízlés szerint

29 views Dec 19, 2019