Mákos guba torta / Szoky konyhája /
Bővebben - More

Hozzávalók: 10 db 5 dkg kifli lehetőleg szikkadt másnapos legyen , 4 db tojásoknak a sárgája,25 dkg porcukor , 25 dkg darált mák, 1 mokkáskanál vanília őrlemény vagy 1 csomag vaníliás cukor de lehet 1 vanília rúd kikapart belseje, 2 db citromnak a reszelt héja, 10 dkg teavaj,5 dkg mazsola ,20 dkg sárgabarack lekvár,1.35 liter tej abban az esetben ha pirítjátok a kifliket , ha nem akkor elég kb 1.1 liter . A lényeg az hogy a kifli szeletek tejes mértékben vegyék fel a tejet, nem maradjon száraz anyag rész. A torta forma ki kenéséhez egy diónyi vaj és egy fél marék zsemlemorzsa szükséges.A megmaradt tojásfehérjéket fel tudjátok akként is használni mint pl mint a máglyarakásnál porcukorral kőkemény habbá veritek és már a kész megsült gubára habszákkal felspiccelve visszatoljátok a sütőbe egy 10 percre, vagy az elején említett vaníliával tálaljátok

191 views Dec 20, 2019