Bounty szelet
Bővebben - More

 



Hozzávalók a tésztához: • 25 dkg finomliszt • 15 dkg porcukor • 10 dkg margarin • 1 tojás • 1 cs sütőpor • 1 ek étkakaópor Hozzávalók a kókuszos krémhez: • 6 tojásfehérje • 25 dkg porcukor • 25 dkg kókuszreszelék Hozzávalók a sárga krémhez: • 6 tojássárgája • 4 dl tej • 4 ek liszt • 10 dkg margarin • 15 dkg porcukor Hozzávalók a mázhoz: • 2 cs tortabevonó • 3-4 ek tej Elkészítés: 1. A tészta alapanyagait egy tálban kézzel összegyúrjuk, ezután kettéosztjuk. 2. Lisztezett felületen kinyújtjuk az egyik adag tésztát kb 35*25 cm-es tepsi méretűre. 3. Kivajazott tepsibe tesszük, majd a felesleget levágjuk. 4. A cukor folyamatos hozzáadásával kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. Mikor kész, beleforgatjuk a kókuszreszeléket. 5. Rákenjük a tepsiben lévő tésztára, és beterítjük a másik lappal. 6. Előmelegített sütőben kb 180fokon 20 percig sütjük alsó-felső sütésmódban. Ezután hűlni hagyjuk. 7. A sárga krémhez a tejben simára keverjük a lisztet és a tojássárgákat, majd közepes lángon folyamatos kevergetés mellett, sűrűre főzzük. 8. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémmel összekeverjük. 9. A tésztára simítjuk a krémet. 10. A gőz fölött felolvasztott tortabevonót a sütemény tetejére kenjük.

77 views Dec 21, 2019