Szoknyafánk recept
Bővebben - More

Hozzávalók (kb. 60 db): 45 dkg sima liszt 3 db tojás 2,5 dkg Koronás Porcukor 2 dl tejföl 1 citrom reszelt héja fél narancs reszelt héja 3 dkg olvasztott vaj 1 tk ecet Koronás porcukor a szóráshoz A lisztet tálba mérjük és a többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk a tésztát. Tésztagéppel/sodrófával vékonyra nyújtjuk a tésztát, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd egy fakanalat a közepébe állítunk, és a tésztát körbeforgatjuk, „szoknyát csinálunk” neki. Közepesen forró olajban/180 fokos sütőben kisütjük őket. Ha a fánkok mindkét oldala aranybarnára sült, papírtörlőre szedjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Elkészítési idő: 40 perc

112 views Feb 2