A zöld tea egy csodálatos ital, amely számtalan jótékony tulajdonságokkal rendelkezik. Sokan hallották már, hogy a zöld tea nagyon jót tesz az egészségnek, de nem mindenki tudja pontosan, milyen jótékony hatásai vannak a szervezetnek.

Gazdag tápanyag-összetétel

A zöld tea számos vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz, amelyek kiválóan javítják az egészséget és a hangulatot. Reggelente kávé helyett is bátran fogyasztható.

Véd a vírusok ellen

A zöld tea fogyasztása különösen ajánlott a hideg évszakban, mivel ez a tea antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik. Ha ezt az italt megelőző intézkedésként használja, akkor megbízhatóan megvédi szervezetét az influenzától.

 

Cukorbetegség esetén kiváló

A zöld tea, különösen a jázmin duettjében, tökéletesen csökkenti a vércukorszintet. A sima jeges zöld tea a cukorszint csökkentésére is kiváló.

Normalizálja a vérnyomást

Erős formában a zöld tea emeli a vérnyomást, gyenge formában pedig éppen ellenkezőleg, csökkenti. Így a teát csökkentett vagy megnövelt nyomás figyelembevételével kell főzni.

Fogászati ​​problémák megelőzése

A nagy mennyiségű katechin tartalma miatt a fogászati ​​problémákat okozó baktériumok elpusztulnak. Ha rendszeresen iszik zöld teát, megbízhatóan megvédheti fogait a fogszuvasodástól és más betegségektől.


Segít megszabadulni a túlsúlytól

Ha szeretné megőrizni a tökéletes alakját, a zöld tea segít ebben. Végül is ez az ital hatékonyan segít a túlsúly csökkentésében és az anyagcsere javításában. A zöld tea rendszeres fogyasztása mentesíti a zsírlerakódásokat a problémás területeken. A zöld tea azonban nem helyettesítheti a megfelelő táplálkozást és a testmozgást, hiszen csak asszisztens. Ezért más módszerekkel kell kombinálni.

Meghosszabbítja a fiatalságot

A zöld tea antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek felvenni a harcot az öregedési folyamatokért felelős szabad gyökök ellen. A zöld teának köszönhetően a bőr frissnek és fiatalnak tűnik. A sziluett viszont feszesebbé és fiatalabbá válik.

A zöld tea véd a stroke ellen

A zöld tea segítségével a szív- és érrendszer tökéletesen megerősödik. Segít csökkenteni a szívbetegség kockázatát. A zöld tea segít fenntartani a normál koleszterinszintet. Emellett növeli az antioxidánsok szintjét a vérben, ami jó formában tartja az ereket és a szívet.

Csökkenti a Parkinson- és Alzheimer-kór kockázatát

A katechinek segítségével az agy idegsejtjei védve vannak, ami viszont segít védekezni a neurodegeneratív betegségek ellen. A zöld tea kiváló megelőző intézkedés.

Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát

A zöld tea kiváló megelőzés a rák ellen. Ezenkívül képes blokkolni a rákos sejtek növekedését okozó enzimeket. Ha a rák már jelen van a szervezetben, a zöld tea megakadályozza a rákos sejtek kialakulását, aminek következtében azok elpusztulnak.

Jótékony hatással van az agyra

Mivel a zöld tea koffeint tartalmaz, az agyi aktivitás jelentősen javul. Az a tény, hogy ez az ital képes növelni a dopamin és a noradrenalin szintjét, ami hozzájárul a további energia megjelenéséhez. Ezenkívül jótékony hatással van az összes agyi folyamat teljes körű működésére.

Ellenjavallatok
Az előnyökön túl a zöld teának, mint minden más hasznos terméknek, lehetnek ellenjavallatai is, amelyeket figyelembe kell venni, és vigyázni kell:

Az idősebbeknek mértékkel kell inni a zöld teát, mivel gyakran vannak olyan betegségeik, mint az ízületi gyulladás, a köszvény, amelyekben a zöld tea adagjának kicsinek kell lennie. Jobb, ha konzultál orvosával!
- Ha veseproblémái vannak, a zöld tea nem haladhatja meg a napi egy csészét.
- Mivel a zöld tea gyomornedvet választ ki, jobb, ha nem issza gyomorbetegség súlyosbodása idején.
Magas hőmérsékleten jobb tartózkodni a zöld teától, mivel nagy terhelést jelent a vese számára.
- A zöld teát nem ajánlott alkohollal keverni.
- Ahhoz, hogy a zöld tea jótékony hatású legyen, természetesnek és frissnek kell lennie. Lehetőleg illatanyag nélkül. Kívánság szerint hozzáadhat jázmintcitromfűt vagy citromot.


Kívánjuk, hogy minden csésze zöld tea töltse el Önt örömmel, pozitív energiával és egészséggel!