Hozzávalók:
5 kg paradicsom (vékony héjú és húsos)
1 fej fokhagyma

kakukkfű vagy rozmaring
fél teáspohár olívaolaj (30 ml) minden üveghez

Megjegyzés: A paradicsomot legfeljebb 1 évig tárolhatja az üvegben, hűtőszekrényben.
A szárított paradicsomot hűtőszekrényben, hűvös, napfénytől védett helyen 2 évig tárolhatja romlás nélkül.


Szárított paradicsomos saláta recept:
1 tál szárított paradicsom (100 gramm)
egy kis tál durvára vágott dió (50 gramm)
2-3 gerezd fokhagyma
fél teáskanál olívaolaj (65 ml)
1 teáskanál (5 gramm) kakukkfű
fél teáskanál paprika

2 evőkanál gránátalma szirup (30 ml)

A szárított paradicsomot áztassa forró vízben 15 percig, és engedje le a vizet vagy forraljuk 5 percig.
A megpuhult paradicsomot apróra vágjuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, diót, kakukkfüvet, chilipaprikát, sót, gránátalma szirupot és olívaolajat, majd összekeverjük.