300 g (2 csésze) kenyérliszt
4 g (1/2 evőkanál) instant élesztő
25 g (2 evőkanál) cukor
1db (50g+-) tojás
145 g (0,6 csésze) tej
3 g (1/2 tk) só
20 g (1,4 evőkanál) sózatlan vaj
90 g (6 evőkanál) sózatlan vaj
200 ° C -on (390 ° F) 10 percig sütjük, majd 180 ° C -on 6 percig sütjük
*Fontos tippek. 1. A kifli tészta keményebb, mint a normál kenyértészta, ami jó formázásra, ezért a tejmennyiség ne legyen túl sok.
2. Ossza a tésztát 9 részre, mindegyik kis tészta körülbelül 60 gramm, átmérője körülbelül 20 cm
3. a közbenső réteg vajajának összesen 90 grammnak kell lennie, minden rétegben körülbelül 11 grammnak
4. Ha nyár van, akkor a tésztát fagyasztóba kell fagyasztani körülbelül 20 percre, ha tél van, akkor 20 percre hűtőbe tesszük.
5. Vastagabb sodrófa segítségével tekerje fel a tésztát, hogy egyenletesebben terhelje. Tekerje egy ideig az egyik oldalán, majd fordítsa meg és tekerje egy darabig. A tészta egyenletesebben fog kinézni, végül kerek, kb 40 cm átmérőjű formába sodorjuk.
6. Itt csak egy fermentációra van szükség, körülbelül 2-3 órára. Javasoljuk, hogy az erjedési hőmérséklet ne haladja meg a 28 ° C -ot. A kifli tészta zsíros lesz, és rázáskor mozgatható.