A mazsolát a szőlő szárításával nyerik. Kétszer annyi antioxidánst tartalmaznak, mint a friss szőlőben. A mazsola nagy hatással van az egészségre, és jó, ha odafigyelünk rá. Kalciumot tartalmaznak, amely erősíti a csontokat és megakadályozza a csontritkulás kialakulását.

A mazsola ásványi bórt is tartalmaz, amely fontos a csontok felépítéséhez és a kalcium jobb felszívódásához. Különösen hasznosak a menopauzában lévő nők számára, amikor a csontsűrűség csökken.

A mazsola olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek megvédik a fogakat a szuvasodástól, és jók a fogszuvasodás megelőzésében. Ezenkívül ez a szárított gyümölcs fontos táplálék a jó látás és a szem egészségének megőrzésében. A mazsola segít az éjszakai vakságban. Rendszeres szedésük csökkenti a szürkehályog, a makuladegeneráció és a látásvesztés kockázatát. A mazsola jótékony hatással van a szívre és az erekre.

Jó káliumforrás, ami csökkenti a magas vérnyomást. A mazsola az ajánlott mennyiségben bevéve szabályozza a vércukorszintet.

A vér vashiánya miatt vérszegénység lép fel. Ezt az állapotot fáradtság és gyengeség kíséri, míg egyes esetekben az agyműködés gyengül. A mazsola vasban gazdag, és napi 1 marék mazsola jótékony hatású lehet a vérszegénység ellen. Ha emésztési zavaroktól és székrekedéstől szenved, ezek az apró barnás gyümölcsök segíthetnek. Ugyanis a mazsolából származó rostok természetes módon serkentik a belek munkáját.

Sokan hangsúlyozzák a mazsolavíz ivásának előnyeit. Minden hasznos anyagot tartalmaz, amit ez az egészséges gyümölcs biztosít számunkra. Ráadásul a szervezet könnyen felszívja őket. A mazsolavíz különösen hasznos a máj káros anyagoktól való megtisztítására. Jótékony hatással van az emésztésre és a fogyásra, valamint energianövelő. Ha szeretné élvezni a mazsola említett előnyeit, fogyasszon belőle egész napra elosztva, mérsékelt mennyiségben, naponta legfeljebb 1 marék mazsolát.