1. RECEPT:
6 burgonya
500 ml vizet
1 kg darált hús
2 teáskanál sót
1 hagyma
1 tojás
2 evőkanál lisztet
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál fokhagyma por
1 teáskanál fekete bors
1 teáskanál curry
4 evőkanál növényi olaj
3 sárgarépa
4 evőkanál olaj
1 teáskanál sót
4 evőkanál növényi olaj
2 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál sót
5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál bors
2 pohár víz (400 ml)
2. RECEPT:
400 g darált hús
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
1,5 Édes só
1/2 teáskanál fekete bors
1 teáskanál paprika
4 evőkanál napraforgóolaj
4 szál petrezselyem
1 kg burgonya
50 g vaj
1,5 teáskanál sót
1/2 teáskanál fekete bors
100 g cheddar sajt
4 szál petrezselyem
1/2 csésze liszt (60 g)
1 csésze zsemlemorzsa (120 g)
2 tojás
1/2 teáskanál só
Tálalhatjuk ketchappal, majonézzel, joghurttal.
Jó étvágyat!