A kelbimbó rostban gazdag, fontos szerepet játszik a vércukorszint megfelelő szinten tartásában.
Segít biztosítani a szervezet számára szükséges antioxidánsokat.
Egy tanulmány eredményeként azt figyelték meg, hogy napi 300 gramm kelbimbó elfogyasztása esetén az oxidatív stressz által a sejtekben okozott károsodás 28%-kal csökken. Segít megőrizni a szív egészségét. Csökkenti a rák kockázatát.
Azon ritka zöldségek közé tartozik, amelyek az omega-3 zsírsav növényi formáját tartalmazzák.
Alfa-lipolsav nevű antioxidánst tartalmaz, amely megakadályozza az öregedést, és hatással van a vércukorszintre és az inzulinra.
Hozzájárul a bőr és a szem egészségének védelméhez.
Segít megvédeni a stressztől, megelőzi a stressz miatt esetlegesen kialakuló betegségeket.
A kelbimbó C-vitamint tartalmaz. Ily módon növeli az immunitást, támogatja a kollagén termelődését a kötőszövet és a csontok szerkezetében, valamint fontos szerepet játszik a szövetek növekedésében és helyreállításában. A K-vitaminban gazdag tápanyagot kínáló kelbimbó erősíti a csontokat.
Csökkenti a koleszterint. Megakadályozza a kockázatos terhességi helyzeteket, Mivel folsavat tartalmaz, védi az anya és a baba egészségét. Ez segít az anyának jobban érezni magát.
Nagy előnyökkel jár a terhesség alatt, mivel olyan feladatokat vállal, mint a sejtjavítás és a DNS szintézis.
Ez egy A- és C-vitaminban gazdag élelmiszer, amely elősegíti az agy fejlődését.
Megakadályozza a figyelemelvonást. A májtisztítás egyik hatékony tápláléka a kelbimbó.
RECEPT:
300 gr kelbimbó
1 narancs leve
2 sárgarépa
2 lila hagyma (vörös hagyma)
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
1/2 citrom leve
250 ml vizet
kurkuma, fekete bors, só