1. GYORS RECEPT: Sajtos pizzás tekercs:

Hozzávalók:

1 csomag kinyújtott leveles tészta
1 csésze reszelt sajt
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított oregánó
só és bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

Terítsd ki a leveles tésztát egy lisztezett felületen, majd szórd meg a reszelt sajttal, és szórj rá oregánót, sót és borsot ízlés szerint.

Tekerd fel a tésztát, majd vágd fel kb. 1 cm vastag szeletekre.

Helyezd a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és kenj rájuk egy kevés olívaolajat.

Süsd kb. 10-15 percig, vagy amíg aranybarnára sülnek.

Tálald melegen, esetleg paradicsom vagy bazsalikom szórással tálalva. Jó étvágyat!

 

2. GYORS RECEPT: Fokhagymás pirítós:

Hozzávalók:

2 szelet kenyér
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
só és bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

Pirítsd meg a kenyérszeleteket a kenyérpirítóban vagy serpenyőben.

Vágd át a fokhagymát félbe, majd dörzsöld át vele a pirítósokat.

Öntsd rá az olívaolajat, majd szórd meg sóval és borssal ízlés szerint.

A fokhagymás pirítós remek előétel vagy harapnivaló, és kiválóan illik bármilyen étel mellé. Egyszerű, ízletes és gyorsan elkészíthető!

 

3. GYORS RECEPT: Tonhalas tészta:

Hozzávalók:

100 g tészta
1 konzerv tonhal
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma (zúzva)
1 teáskanál citromlé
só és bors ízlés szerint
opcionális: reszelt sajt, petrezselyem


Elkészítés:

Forralj fel egy nagy lábosban vizet a tészta számára.

Amíg a víz felforr, keverd össze a tonhalat az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, a citromlével, a sóval és a borssal.

Ha a víz felforrt, tedd bele a tésztát, és főzd 8-10 percig, vagy amíg kívánt keménységűre nem fő.

Miután kész, szűrd le a tésztát, majd keverd össze a tonhalas keverékkel.

Opcionálisan megszórhatod reszelt sajttal és aprított petrezselyemmel.

Tálald azonnal, lehetőleg frissen. Jó étvágyat!

 

4. GYORS RECEPT: Csirkés saláta:

Hozzávalók:

1 csésze aprított csirkemell (előre főzött vagy rotisserie csirke)
2 csésze vegyes zöldsaláta
1/2 csésze koktélparadicsom (félbevágva)
1/4 csésze apróra vágott lilahagyma
1/4 csésze apróra vágott uborka
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
só és bors ízlés szerint


Elkészítés:

Keverjük össze a saláta összetevőit (csirkemell, zöldsaláta, koktélparadicsom, lilahagyma és uborka) egy tálban.

Keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a sót és a borsot egy kis tálban.

Öntsük a salátára az olívaolajos keveréket, majd forgassuk össze az egészet.

Tálaljuk frissen, lehetőleg azonnal. Jó étvágyat!

 

5. GYORS RECEPT: Paradicsomos tészta:

Hozzávalók:

1 csésze tészta (bármilyen fajta)
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
1/2 csésze koktélparadicsom (félbevágva)
só és bors ízlés szerint
opcionális: reszelt parmezán sajt


Elkészítés:

Főzzük meg a tésztát sós vízben, amíg al dente lesz.

Közben hevítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon.

Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pirítsuk 1-2 percig.

Adjuk hozzá a koktélparadicsomot, majd főzzük további 1-2 percig.

Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Ha a tészta elkészült, szűrjük le, majd keverjük össze a paradicsomos szósszal.

Opcionálisan szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.

Tálaljuk azonnal. Jó étvágyat!