1. Gőzölés: A meleg gőz segíthet enyhíteni a nehézlégzést. Tegyen forró vizet egy tálba, tartsa az arcát a tál fölé, és takarja le a fejét egy törülközővel. Lélegezze be a gőzöket legalább 5-10 percig.


2. Szódabikarbóna-oldat: A szódabikarbóna oldat segíthet enyhíteni a torokfájást és a köhögést, valamint csökkentheti a légúti irritációt. 1 teáskanál szódabikarbónát elkeverünk 1 pohár melegvízben és ezzel az oldattal napjában többször is öblögetünk.


3. Szobanövények: Néhány szobanövény, mint például az aloe vera vagy a pálmafenyő, segíthetnek eltávolítani a levegőből a toxinokat, és tisztítani a levegőt, ami javíthatja a légzést.


4. Mézes tea: A méz gyulladáscsökkentő hatású lehet, és segíthet enyhíteni a légzőrendszer gyulladását. Készítsen teát, és adjon hozzá egy kanál mézet, majd fogyassza el lassan.


5. Eukaliptuszolaj: Az eukaliptuszolajnak ismert gyulladáscsökkentő és légzéskönnyítő hatása van. Cseppentsen néhány csepp eukaliptuszolajat egy tál forró vízbe, majd lélegezze be a gőzt. Ugyanezt elkészíthetjük az erősebb borsmentaolajjal is, de a kettőt össze is keverhetjük.


6. Gyömbér tea: A gyömbérnek gyulladáscsökkentő hatása van, és enyhítheti a légutak elzáródását. Forraljunk fel pár szelet gyömbért vízben, majd adjunk hozzá mézet és citromot az íz javítása érdekében.


7. Párologtatók: A párologtatók segíthetnek párásabbá tenni a levegőt, ami javíthatja a légzést. Töltse fel a párologtatót vízzel, és helyezze a szobába, ahol tartózkodik.


8. Kurkuma: A kurkuma egy erős gyulladáscsökkentő, és javíthatja a hörgők tágulását is. Készítsen teát kurkumaporral, és fogyassza el lassan.


9. Almaecet: Az almaecet segíthet enyhíteni a hörgők gyulladását. Adjunk hozzá egy kanál almaecetet egy pohár vízhez, és fogyasszuk el lassan.


10. Sóterápia: A sóterápia lehetővé teszi a szervezet számára, hogy szabadon lélegezhessen be a tiszta só levegőt. Látogassunk el a helyi sóbarlangba vagy használjunk sóterápiás inhalátort.

11. Cink: A cinknek fontos szerepe van az immunrendszer erősítésében. A cink kiegészítők segíthetnek csökkenteni a légúti fertőzések kialakulásának kockázatát.

12. Pihenés: A pihenés és a megfelelő alvás segíthetnek a szervezetnek megbirkózni a nehézlégzéssel és csökkenthetik a tüneteket.