Az orgona, más néven szederfa, virágai és termése ismertek gyógyászati ​​tulajdonságaikról. Az orgona virágai nagyon illatosak és sokféle egészségügyi előnyt kínálnak, beleértve a következőket:

Gyulladáscsökkentő hatás: Az orgonavirág kivonatának gyulladáscsökkentő hatása miatt hasznos lehet az ízületi gyulladás, az ekcéma és más bőrgyulladások, valamint a reumás láz kezelésében.

Légzőszervi problémák: Az orgonavirág teája segíthet enyhíteni a légzőszervi problémákat, például az asztmát, a köhögést, a torokgyulladást és az orrmelléküreg-gyulladást.

Gyomorproblémák: Az orgonavirágok és termések hasznosak lehetnek a gyomor-bélrendszeri problémák, például a hasmenés, a székrekedés és a gyomorégés enyhítésére.

Fájdalomcsillapító hatás: Az orgonavirágok és termések fájdalomcsillapító hatása miatt hasznosak lehetnek fejfájás, migrén és menstruációs fájdalmak enyhítésére.

Az orgona virágai és termései sok más egészségügyi előnnyel is rendelkezhetnek, és különféle formában, például teában vagy szirup formájában fogyaszthatók. Azonban fontos megjegyezni, hogy bármilyen gyógyászati ​​felhasználás előtt javasolt orvosával konzultálni.

Orgonaszörp recept:

1 kg orgona
1 kg cukor
1 liter víz
1 citrom

Elkészítés:

1. Az orgonát mossuk meg, és válasszuk le a szárról. Vágjuk fel apróbb darabokra, majd tegyük egy nagy fazékba.

2. Öntsük rá a cukrot, majd keverjük össze az orgonadarabokkal.

3. Öntsük rá a vizet, majd tegyük a fazékot a tűzre.

4. Forraljuk fel a szörpöt, majd csökkentsük a lángot, és főzzük tovább kb. 20 percig.

5. Amikor az orgonadarabok megpuhultak, vegyük le a fazról, majd hagyjuk kihűlni.

6. A citromot vágjuk fel karikákra, majd tegyük az orgonaszirupba.

7. Az egészet alaposan keverjük össze, majd hagyjuk állni egy éjszakát.

8. Másnap szűrjük át a szörpöt egy szűrőn, majd öntsük üvegekbe.

Az orgona szörp kész! Tároljuk hűvös helyen, és fogyasztás előtt hígítsuk fel vízzel ízlés szerint. Egészségére!