Az alábbiakban 10 olyan házi készítésű kullancsriasztó szer található, amelyeket otthon is elkészíthetünk:

1. Citrom illóolaj: A citrom illóolajnak erős szagja van, ami elriasztja a kullancsokat. Adagoljunk pár csepp citromolajat egy tál vízbe, majd permetezzük be vele az érintett területeket.

2. Eukaliptusz illóolaj: Az eukaliptusz illóolaj is hatékonyan elriasztja a kullancsokat. Keverjünk össze 10 csepp eukaliptusz illóolajat 60 ml vízzel, majd permetezzük be vele a bőrt.

3. Fokhagyma: A fokhagymának erős szaga van, amely elriasztja a kullancsokat. A fokhagymát aprítsuk fel, majd dörzsöljük be vele az érintett területeket.

4. Rozmaring illóolaj: A rozmaring illóolaj is hatékonyan elriasztja a kullancsokat. Keverjünk össze 10 csepp rozmaring illóolajat 60 ml vízzel, majd permetezzük be vele a bőrt.

5. Kámfor: A kámfor elriasztja a kullancsokat, és segít csökkenteni a kullancsok által terjesztett betegségek kockázatát is. Dörzsöljünk be néhány csepp kámforolajat az érintett területre.

 

6. Citromfű illóolaj: A citromfű illóolajnak erős szaga van, ami elriasztja a kullancsokat. Keverjünk össze 10 csepp citromfű illóolajat 60 ml vízzel, majd permetezzük be vele a bőrt.

7. Almaecet: Az almaecet illata taszítja a kullancsokat, ezért hatékony kullancsűző szer készíthető belőle. Keverjen össze 2 evőkanál almaecetet 1 evőkanál vízzel, majd töltse egy flakonba. Fújja be magát vele 2-3 óránként!

8. Levendulaolaj: A levendulaolaj is hatékonyan elriaszthatja a kullancsokat. Az olajat csepegtethetjük a bőrünkre vagy a ruházatunkra.

9. Teafaolaj: A teafaolaj természetes rovarriasztó hatású, így hatékonyan védhet a kullancsok ellen. Az olajat csepegtethetjük a bőrünkre vagy a ruházatunkra.

10. Geránium vagy geránium-illóolaj: a geránium illóolaja szintén elriasztja a kullancsokat, sokan ezt használják a kutyák védelmére is.