1. Citromfűolaj: A citromfűolaj rendkívül hatékony szúnyogriasztó. Csak néhány cseppet kell felvinni az érintett területre, vagy egy kis mennyiséget diffúzorban használni a környezetben.


2. Levendulaolaj: A levendulaolaj is hatékony szúnyogriasztó. Egy kis mennyiséget lehet felvinni az érintett területre, vagy használhatunk levendulás testpermetet.


3. Eukaliptuszolaj: Az eukaliptuszolaj szúnyogriasztó tulajdonságai jól ismertek.


4. Teafaolaj: A teafaolajnak antimikrobiális és szúnyogriasztó hatásai vannak. Egy kis mennyiséget kell felvinni az érintett területre.


5. Kakukkfűolaj: A kakukkfűolaj szintén jó szúnyogriasztó. Néhány cseppet lehet felvinni az érintett területre, vagy használhatunk kakukkfű illóolajat diffúzorban.


6. Neemolaj: A neemolaj rendkívül hatékony szúnyogriasztó, és csökkenti a szúnyogcsípés okozta gyulladást is. Néhány cseppet lehet felvinni az érintett területre.


7. Rozmaringolaj: A rozmaringolaj szúnyogriasztó és gyulladáscsökkentő hatású.


8. Bazsalikom: A bazsalikom illata elriasztja a szúnyogokat.


9. Fokhagyma: A fokhagymának ismert szúnyogriasztó hatása van. A fokhagyma fogyasztása vagy fokhagymakivonat használata segíthet elkerülni a szúnyogcsípéseket.


10. Csalánlevél: A csalánlevélnek szúnyogriasztó tulajdonságai vannak, és hatékonyan védi a bőrt a szúnyogcsípések ellen.