1. Kamilla (Matricaria chamomilla): Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású, gyomorproblémák és alvászavarok enyhítésére is alkalmazzák.

2. Mentalevél (Mentha piperita): Gyomor- és emésztési problémák, valamint fejfájás enyhítésére használják. Frissítő és élénkítő hatású is.

3. Levendula (Lavandula angustifolia): Nyugtató és stresszoldó hatású, segíthet az alvás minőségének javításában és a szorongás csökkentésében.

4. Orbáncfű (Hypericum perforatum): Antidepresszáns hatása lehet, és enyhe depresszió, szorongás kezelésére használják.

5. Kakukkfű (Thymus vulgaris): Antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása miatt légúti megbetegedések, köhögés, torokfájás esetén alkalmazzák.

6. Fokhagyma (Allium sativum): Immunrendszert erősítő, antibakteriális hatása lehet, és szív- és érrendszeri problémák megelőzésében is szerepet játszhat.

7. Kurkuma (Curcuma longa): Gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású, gyakran az ízületek és emésztőrendszer támogatására alkalmazzák.

8. Gyömbér (Zingiber officinale): Gyulladáscsökkentő, emésztést segítő hatású, és hányinger, szédülés enyhítésére is használják.

9. Máriatövis (Silybum marianum): A máriatövis hatóanyagai támogathatják a májfunkciót és segíthetnek a májvédelemben. A szilimarin nevű vegyület a legfontosabb összetevője.

10. Galagonya (Crataegus spp.): A galagonya segíthet a szív- és érrendszer egészségének fenntartásában, és enyhe vérnyomáscsökkentő hatással is rendelkezhet. Teaként vagy kivonatként alkalmazzák.