1. Szingapúri rágógumi-tilalom: Szingapúr 1992-ben betiltotta a rágógumi értékesítését és importját, kivéve a terápiás rágógumit.

2. Görögországi magassarkú cipő-tilalom: 2009-ben Görögországban törvénybe iktatták, hogy tilos magassarkú cipőt viselni az ókori emlékek védelme érdekében az archeológiai helyszíneken.

3. Velencei galambetetés-tilalom: Velencében nyilvános helyeken tilos galambokat etetni, hogy csökkentsék a galambok populációját és tisztábbá tartsák a várost.

 

4. Oroszországi koszos autó-tilalom: Oroszországban tilos koszos autóval vezetni. Pénzbüntetést kaphatsz, ha az autód túl koszos.

 

5. Malajziai sárga autó-tilalom: Malajziában a főváros, Kuala Lumpur utcáin tilos sárga autókat közlekedtetni, mert szerencsétlennek tartják őket.

 

6. Oklahomai bálnavadászat-tilalom: Oklahomában, egy szárazföldi államban, törvény tiltja a bálnavadászatot az állam területén.

 

7. Svájci éjszakai wc-öblítés-tilalom: Svájcban néhány lakóépületben tilos éjfél után 10-kor wc-t öblíteni, hogy megelőzzék a zajterhelést.

 

8. New York-i dudálás-tilalom: Autód dudálását New York Cityben csak vészhelyzetben szabad használni. Egyébként tilos.

 

9. Lengyelországi Micimackó-tilalom: Lengyelországban rövid ideig tiltották Micimackót egy nyilvános játszótéren, mert nincs rajta nadrág.

 

10. Massachusettsi autózás gorillával-tilalom: Massachusettsben tilos gorillával az autó hátsó ülésén közlekedni.

 

11. Norvégiai temetkezési tilalom Longyearbyenben: A permafroszt miatt Norvégia Longyearbyen nevű településén tilos eltemetkezni. Ha közel a halál, Norvégia szárazföldjére kell szállítani az elhunytat.

 

12. Milánói pizsama-tilalom: Milánóban, Olaszországban tilos nyilvános helyeken pizsamában lenni, még ha csak a helyi boltba mész is.

 

13. Romániai Scrabble tilalom: Romániában engedély szükséges a Scrabble nyilvános játékhoz, mivel azt szerencsejátéknak tekintik.

 

14. Tokiói hátrafelé járás-tilalom: Tokió utcáin hátrafelé járni tilos, hogy baleseteket kerüljenek.

 

15. Kanadai éjjeli sípolás-tilalom: Kanada Petrolia városában tilos nyilvános helyen éjjel 11 után sípolni.

 

16. A menyasszonyi torta dobálás tilalma Arizonában: Arizona államban tilos a menyasszonyi torta dobálása a házasságkötési ceremónia végén.

 

17. Németországi furcsa üzemenyagtilalom: Németoroszágban illegálisnak számít ha kifogy az üzemanyagod az autópályán.

 

18. San Franciscói koszos autó-tilalom: San Franciscóban, Kaliforniában tilos a kocsit használt alsóneművel lemosni.

 

19. Görögországi magassarkú cipő-tilalom: Görögországban az ókori emlékek védelme érdekében tilos magassarkú cipőt viselni az archeológiai területeken.

 

20. Oklahomai bálnavadászat-tilalom: Oklahomában, ami egy szárazföldi államban, tilos a bálnavadászat.

 

21. Svájci wc-öblítés 22 óra után-tilalom: Néhány svájci lakóépületben törvény tiltja a wc-öblítést 22 óra után, hogy megelőzzék a zajterhelést.

 

Ezek a jogszabályok az adott országok és régiók egyedi kulturális és történelmi kontextusát tükrözik. Ne feledd, hogy a jogszabályok idővel változhatnak, ezért fontos ellenőrizni ezeknek a furcsa törvényeknek a jelenlegi jogi státuszát, mielőtt túlságosan komolyan vennéd őket.