Hozzávalók:
500 g csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g gomba (pl. csiperkegomba, vargánya)
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál liszt
2 dl tejszín
100 g szilvalekvár
só, bors
Elkészítés:
- A csirkemellet kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk.
- A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, és kevés olajon dinszteljük meg.
- Adjuk hozzá a gombát, és pároljuk 5 percig.
- Tegyük hozzá a csirkemellet, és pirítsuk meg minden oldalon.
- Szórjuk meg liszttel, és keverjük át.
- Öntsük fel a tejszínnel és a szilvalekvárral, és forraljuk fel.
- Pároljuk 10 percig, amíg a csirkemell meg nem puhul.
Tálalás:
Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel.