A házi pizzás csiga elkészítése egy finom és könnyen elkészíthető étel, amely ideális előétel vagy snack lehet. Íme egy egyszerű recept:

 

Hozzávalók:

 

Tészta:
- 450 g liszt
- 2 teáskanál szárított élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1/2 teáskanál só
- 240 ml langyos víz
- 2 evőkanál olívaolaj

 

Töltelék:
- 200 g pizzaszósz vagy paradicsom szósz
- 200 g reszelt mozzarella sajt
- 100 g pepperoni vagy sonka, vékony szeletekre vágva
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1/2 teáskanál fokhagymapor

 

Elkészítés:
1. A tészta elkészítése: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a szárított élesztőt, a cukrot és a sót. Ezután add hozzá a langyos vizet és az olívaolajat, majd gyúrd össze a tésztát. Amikor a tészta sima és rugalmas lesz, takard le egy konyharuhával, és hagyd pihenni 30 percig.

 

2. A tészta kinyújtása: Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát egy nagy téglalap alakú lapra, ami kb. 0,5 cm vastag legyen.

 

3. Töltelék elosztása: Kenj egyenletesen pizzaszószt a tészta felületére, majd szórd rá a reszelt mozzarella sajtot, a pepperonit vagy sonkát, és a fűszereket.

 

4. A tészta feltekerése: Kezdd el a tésztát a hosszabbik oldalán feltekerni, hogy egy hosszú tekercset kapj. A tekercset vágd körülbelül 2,5 cm széles szeletekre.

 

5. Helyezd a tésztaszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy a vágott felük felfelé nézzen. Hagyd őket pihenni még 15-20 percig.

 

6. Sütő előmelegítése: Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

 

7. Sütés: Süsd a pizzás csigákat előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára sülnek.

 

8. Pihentetés: Amikor elkészültek, vedd ki őket a sütőből, hagyd kicsit hűlni, majd tálald őket a pizzaszósszal vagy egyéb mártogatóssal.

 

Reméljük, hogy élvezni fogod ezt a házi pizzás csigát! Jó étvágyat kívánunk!

 

Tippek:
- A tésztát akár leveles tésztából is készíthetjük.
- A tölteléket ízlés szerint variálhatjuk.