Milka szaloncukor házilag elkészíthető, és íme egy egyszerű recept, amivel elkészítheted őket:


Hozzávalók:

- 200 g Milka tejcsokoládé

- 200 g Milka oreo keksz (vagy bármilyen más ízlés szerinti keksz)

- 100 ml tejszín

- 1 evőkanál vaj

- Cukormáz vagy marcipán a díszítéshez (opcionális)


Elkészítés:

1. Darabold fel a Milka tejcsokoládét.


2. Tegyél egy edénybe 100 ml tejszínt és 1 evőkanál vajat, majd melegítsd fel közepes lángon. Várj, amíg a vaj felolvad és a tejszín forrni kezd. Ne hagyd, hogy felforrjon, csak melegítsd fel.


3. Vedd le a tűzről, majd öntsd a forró tejszínt és vajat a darabokra vágott Milka tejcsokoládéra. Hagyd állni 1-2 percig, majd keverd el, amíg a csokoládé teljesen felolvad. Ha szükséges, vissza lehet tenni egy rövid ideig a meleg vízfürdőbe, hogy teljesen sima masszát kapj.


4. Törd apróra a Milka oreo kekszet, majd keverd össze a csokoládés masszával.


5. A masszát hagyd kihűlni, majd formázz belőle kis gombócokat vagy a szaloncukor formájára a kívánt méretű golyókat.


6. Ha szeretnéd, díszítsd a szaloncukrokat cukormázzal vagy marcipánnal. Ehhez használj apró kis csomókat a cukormázból vagy marcipánból, és formázz belőlük kis dekorációkat a szaloncukrok tetejére.


7. A kész milka szaloncukrokat hagyd kihűlni és megszilárdulni a hűtőszekrényben legalább 2-3 órán át.


Ezután már élvezheted a házilag készült Milka szaloncukrokat! Jó étvágyat!