Hozzávalók:

* 1 csésze csokoládé szeletelve vagy csokoládé chips
* 1/2 csésze tejszín
* 1/4 csésze porcukor
* 1 teáskanál vanília kivonat
* 1 csésze mascarpone sajt
* 1 csésze friss málna
* 1/4 csésze apróra tört pisztácia (opcionális)
* Friss mentalevél a díszítéshez (opcionális)


Elkészítés:

1. Először készítsd el a csokoládés mázat: Melegítsd fel a tejszínt egy kis lábosban, majd öntsd az olvasztott csokoládéra vagy a csokoládé chipsre. Keverd, amíg a csokoládé teljesen felolvad, majd hagyd hűlni.

2. A mascarpone sajtot keverd össze a porcukorral és a vanília kivonattal, amíg sima és krémes lesz.

3. Az elkészített csokoládémázas tejszínt add hozzá a mascarpone krémhez, majd alaposan keverd össze.

4. Vegyél elő poharakat, és kezdd el rétegezni a desszertet. Az aljára helyezz egy keveset a csokoládés mascarpone krémből, majd tegyél egy réteg friss málnát. Ismételd meg a rétegezést amíg a pohár tele lesz.

5. Ha szeretnéd, szórd apróra tört pisztáciával a tetejét.

6. Tedd a kész desszerteket a hűtőszekrénybe legalább 2-3 órára, vagy akár egy éjszakára is.

7. Tálald friss mentalevéllel díszítve.

Ez a sütés nélküli karácsonyi csokoládés-málnás pohárkrém egy ínycsiklandó és könnyen elkészíthető desszert, amely garantáltan elvarázsolja a vendégeidet az ünnepi asztalnál. Jó étvágyat kívánok!