Hozzávalók (4 adaghoz)
• 1 nagy fej savanyú káposzta
• 500 g darált sertéshús
• 200 g rizs
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál pirospaprika
• 1 evőkanál só
• 1 kávéskanál bors
• 1 evőkanál olaj
• 1 liter húsleves
Elkészítés
1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük.
2. Hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk.
3. Beletesszük a pirospaprikát, a sót, a borsot, és összekeverjük.
4. Hozzáadjuk a megmosott rizst, és alaposan összeforgatjuk.
5. A káposzta leveleit lefejtjük, és a húsos tölteléket beletöltjük.
6. Egy nagy lábasba tesszük a töltött káposztát, és ráöntjük a húslevest.
7. Lefedjük, és lassú tűzön, kb. 1 óra 30 perc alatt puhára főzzük.
Tálalás
A töltött káposztát forrón tálaljuk tejföllel a tetején.
Hasznos tippek
• Ha a káposzta levelek túl kemények, akkor főzzük meg őket egy kis sós vízben.
• A töltött káposztát sütőben is megsüthetjük, ebben az esetben kb. 1 óra alatt megsül.
• Ha a káposzta levele túl nagy, vágjuk ketté.
• A töltelék ne legyen túl sűrű, hogy könnyen lehessen felgöngyölni.
• Ha a töltött káposzta szétnyílik, fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítsük.
• A töltött káposztához ízlés szerint adhatunk hozzá hagymát, fokhagymát, gombát, vagy más zöldségeket is.
930 views
Oct 20, 2023