Ez egy olyan új és egyedi desszert, ami a klasszikus karácsonyi ízeket ötvözi, de egészen más formában. Az aszalt gyümölcsök, gesztenye és fenyőméz különleges kombinációja biztosan nem gyakori.


Hozzávalók:

200 g gesztenyepüré (cukormentes)
100 g aszalt szilva
50 g datolya
50 g kandírozott narancshéj
2 evőkanál fenyőméz
1 evőkanál kakaópor
50 g étcsokoládé (70%-os)
1 evőkanál kókuszolaj
1 csipet só
1 evőkanál rum (elhagyható)


Elkészítés

 

Aszalt gyümölcsök előkészítése: Az aszalt szilvát és a datolyát áztasd meleg vízben 10-15 percig, hogy megpuhuljanak. Ezután aprítsd őket finomra.


Töltelék elkészítése: A gesztenyepürét keverd össze az aprított aszalt gyümölcsökkel, fenyőmézzel, kakaóporral és a rum hozzáadásával (ha használod). Add hozzá a csipet sót is.


Csokoládé bevonat: Olvaszd meg az étcsokoládét kókuszolajjal együtt gőz felett vagy mikrohullámú sütőben.


Trüffel formázása: A gesztenyés-aszalt gyümölcsös masszából formázz apró golyókat, majd mártsd bele az olvasztott csokoládéba. Helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára.


Díszítés: A kandírozott narancshéjat vágd apró darabokra, és szórj egy keveset mindegyik trüffel tetejére, mielőtt a csokoládé megszilárdul.


Hűtés: Helyezd a trüffeleket a hűtőbe, hogy a csokoládé megkeményedjen.


Ez a fenyőmézes, gesztenyés trüffel kombinálja a karácsony klasszikus ízeit egy modern és kreatív desszertben. A fenyőméz különleges, fűszeres, gyantás íze egészen új dimenziót ad ennek az édességnek, ami ritkán kerül előtérbe a hagyományos receptekben.