Hozzávalók (1 személyre)

- 200 g tisztított hal fejjel és belsőséggel együtt

- 1 kisebb vöröshagyma

- só ízlés szerint

- 1/2 evőkanál fűszerpaprika

- 1/4 csípős zöld vagy szárított paprika (ízlés szerint)

Elkészítés

1. A halfejeket és belsőséget alaposan mosd meg.

2. A vöröshagymát tisztítsd meg és vágd nagyobb szeletekre.

3. Tegyél egy lábasba kb. 0,35–0,4 liter vizet, add hozzá a halat és a hagymát, majd sózd ízlés szerint.

4. Forrald fel, majd lassú tűzön főzd kb. 20–25 percig, amíg a hal íze kioldódik a lébe.

5. A tűzről levéve szórd bele a fűszerpaprikát és a csípős paprikát, majd keverd el alaposan.


Ha szeretnéd, a halászlébe tehetsz kisebb darabokra vágott halhúst vagy filét a levesbetéthez, és pár percig főzd még, amíg a hal teljesen átfő.