Hozzávalók (1 személyre)
- 200 g tisztított hal fejjel és belsőséggel együtt
- 1 kisebb vöröshagyma
- só ízlés szerint
- 1/2 evőkanál fűszerpaprika
- 1/4 csípős zöld vagy szárított paprika (ízlés szerint)
Elkészítés
1. A halfejeket és belsőséget alaposan mosd meg.
2. A vöröshagymát tisztítsd meg és vágd nagyobb szeletekre.
3. Tegyél egy lábasba kb. 0,35–0,4 liter vizet, add hozzá a halat és a hagymát, majd sózd ízlés szerint.
4. Forrald fel, majd lassú tűzön főzd kb. 20–25 percig, amíg a hal íze kioldódik a lébe.
5. A tűzről levéve szórd bele a fűszerpaprikát és a csípős paprikát, majd keverd el alaposan.
Ha szeretnéd, a halászlébe tehetsz kisebb darabokra vágott halhúst vagy filét a levesbetéthez, és pár percig főzd még, amíg a hal teljesen átfő.