A FAHÉJ:
- Csökkenti a vércukorszintet, a koleszterinszintet és a vérzsírszintet.

- Stimulálja a gondolkodást és a kognitív képességeket.

- Javítja a memóriát és a mozgás koordinációt.

- Jelentősen csökkenti a kellemetlen szájszagot, az ínygyulladást, a fogkövet és elpusztítja a fogszuvasodásért felelős kórokozókat.

- Kiváló krónikus köhögésre és ízületi gyulladásra is.

- Szinte kalória- és zsírmentes! Képes telíteni, csökkentve az étvágyat, serkenti az emésztést, segíti a zsírbontást, ezért fogyókúrázóknak kifejezetten ajánlott.

- Szépíti a bőrt.

- Immunerősítő hatása régóta ismert.

- Megelőzi a puffadást, gázképződést.

- Hányinger esetén is alkalmazható.

- Rendkívül hatékony a gombás fertőzések ellen.

- Serkenti az agyat és javítja a vérkeringést.

- Rendszeres fogyasztása jótékonyan hat a vérnyomásra.

- Egy csipet fahéj hozzáadása az étrendhez javíthatja a memóriát és a tanulást valamint elkerülheti a szorongás egyes tüneteit.

Ezen felül a fahéj kellemes ízt és illatot ad az ételeknek és italoknak, így sokaknak azért is kedvelt fűszer. Fontos azonban megjegyezni, hogy nagy mennyiségű fahéj fogyasztása nem ajánlott, mivel bizonyos esetekben negatív hatással lehet az egészségre, különösen azoknál, akiknek gyomorproblémáik vannak vagy véralvadásgátlót szednek.