A kivi gyümölcs számos jótékony hatással rendelkezik az egészségre. Az alábbiakban 10 olyan gyógyhatását sorolom fel, amelyeket a kivi fogyasztása hozhat:


1. Magas C-vitamin tartalma miatt erősíti az immunrendszert, segíti a fertőzések elleni küzdelmet és gyógyítást.


2. Az antioxidánsokban gazdag kivi segít a szabadgyökök elleni védekezésben, így hozzájárul a rák, a szívbetegségek és más betegségek megelőzéséhez.


3. A kivi rosttartalma elősegíti az emésztést, csökkenti a székrekedést és javítja a bélműködést.


4. Az alacsony kalóriatartalma és magas rosttartalma miatt a kivi fogyasztása segíti a fogyást és az egészséges testsúly fenntartását.


5. A kiviben található kálium, magnézium és kalcium segít a vérnyomás szabályozásában, így csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.


6. A kivi fogyasztása segít a stressz és a szorongás csökkentésében, mivel a B-vitaminokban gazdag, amelyek segítenek a idegrendszer egészségének megőrzésében.


7. A kivi magas polifenol tartalma csökkenti a vércukorszintet, így segít a cukorbetegeknek a betegségük kontrollálásában.


8. A kivi fogyasztása segít a szervezetnek az egészséges zsírok felszívódásában, így csökkentheti a vér koleszterinszintjét.


9. A kivi flavonoidokban gazdag, amelyek javítják az agyi funkciókat, így segítenek a memória és a koncentráció javításában.


10. A kiviben található kollagén segíti a bőr egészségének megőrzését, így csökkenti a ráncok kialakulását és javítja a bőr rugalmasságát.