Mézes-fahéjas diógolyó

Karácsonyi sütés nélküli desszert
Karácsonyi sütés nélküli desszert

Klasszikus ízvilágú, gyorsan elkészíthető diógolyók mézzel, fahéjjal és narancshéjjal. Tökéletes kis falatok a téli időszakra!


Hozzávalók:

20 dkg darált dió
2 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
5 dkg kekszmorzsa (elhagyható, ha sűrűbb masszát szeretnél)
Reszelt narancshéj

Elkészítés:

  1. A darált diót keverd össze a mézzel, fahéjjal és a reszelt narancshéjjal.
  2. Ha szükséges, adj hozzá kekszmorzsát, hogy formázható legyen.
  3. Formálj kis golyókat a masszából, és hempergesd meg őket diómorzsában vagy porcukorban.
  4. Hűtőben pihentesd fél órát, hogy az ízek összeérjenek.

Narancsos-mákos trüffel

Karácsonyi sütés nélküli desszert
Karácsonyi sütés nélküli desszert

Friss és különleges desszert, ahol a mák és a narancs találkozik egy lágy, formázható trüffelgolyóban.

Hozzávalók:

10 dkg darált mák
10 dkg darált keksz
2 evőkanál méz
Reszelt narancshéj
Kevés narancslé (frissen facsart, ízlés szerint)

Elkészítés:

  1. Keverd össze a mákot, kekszet és a mézet.
  2. Add hozzá a reszelt narancshéjat és annyi narancslevet, hogy lágy, de formázható masszát kapj.
  3. Formálj golyókat, majd hempergesd meg őket mákban vagy reszelt narancshéjjal kevert kókuszreszelékben.
  4. Hűtsd le a golyókat, hogy megszilárduljanak.

Mandulás-mézes marcipángolyó szárított áfonyával

Karácsonyi desszert sütés nélkül
Karácsonyi desszert sütés nélkül

Elegáns édesség, amely a mandula és az édes szárított áfonya harmóniáját hozza el.

Hozzávalók:

20 dkg darált mandula
10 dkg porcukor
2 evőkanál méz
1 teáskanál vanília aroma
Szárított áfonya (vagy aprított aszalt gyümölcs)

Elkészítés:

  1. Keverd össze a darált mandulát a porcukorral, mézzel és vaníliával, hogy lágy marcipánszerű masszát kapj.
  2. A masszából formálj golyókat, minden golyó közepébe tegyél egy szárított áfonyát vagy egy darabka aszalt gyümölcsöt.
  3. Hűtőben pihentesd fél óráig, majd tálald.

Mézes-mandulás kekszszalámi (karácsonyi ízesítéssel)

Karácsonyi desszert sütés nélkül
Karácsonyi desszert sütés nélkül

Egy ünnepi csavar a klasszikus kekszszalámin, mézeskalács fűszerekkel és mandulával megbolondítva.

Hozzávalók:

20 dkg darált háztartási keksz
10 dkg darált mandula
2 evőkanál méz
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
5 dkg vaj (olvasztva)
Reszelt narancshéj


Elkészítés:

  1. Keverd össze a kekszet, darált mandulát, mézet, vajat és a fűszerkeveréket.
  2. Adj hozzá reszelt narancshéjat, és dolgozd össze, hogy formázható masszát kapj.
  3. Formázz belőle szalámit, majd hempergesd meg darált mandulában vagy porcukorban.
  4. Csomagold fóliába, és hűtsd legalább egy órán át. Szeletelve tálald.

Gesztenyés-narancsos álom (pohárkrém)

Karácsonyi sütés nélküli desszert
Karácsonyi sütés nélküli desszert

Krémes, könnyed pohárdesszert gesztenyepüréből és friss narancsból, amely garantáltan az ünnepi asztal fénypontja lesz.


Hozzávalók:

25 dkg gesztenyepüré (fagyasztott, felengedve)
1 dl tejszín (felverve)
1 narancs reszelt héja és leve
1-2 evőkanál méz (ízlés szerint)
Darált dió vagy mandula a díszítéshez

Elkészítés:

  1. A gesztenyepürét keverd össze a mézzel, a reszelt narancshéjjal és egy kis narancslével.
  2. A tejszínt verd fel, majd keverd bele a gesztenyés keverékbe.
  3. Töltsd poharakba, majd szórj a tetejére darált diót vagy mandulát.
  4. Hűtőben hagyd összeérni, és hidegen tálald.

Ezek az egyszerűen elkészíthető, sütés nélküli karácsonyi desszertek tökéletesek az ünnepi készülődéshez. Nemcsak finomak, hanem gyönyörűen mutatnak a karácsonyi asztalon is. Készítsd el őket szeretteidnek, és oszd meg velük az ünnepi hangulatot egy-egy édes falat formájában!