1. Szájvizes öblögetés sóval: Az öblögetés sóval csökkentheti a gyulladást és a baktériumokat a szájban. Keverjen össze egy teáskanálnyi sót egy csészényi meleg vízzel, majd öblögessen vele.

 

2. Kamilla tea öblögetése: A kamilla tea hatékonyan csökkentheti a fogínygyulladás tüneteit. Forraljon fel egy csészényi vizet, majd áztasson bele egy kamillateafiltert. Hagyja hűlni, majd öblögessen vele.

 

3. Aloe vera gél: Az aloe vera gélnek gyulladáscsökkentő hatása van, és segíthet enyhíteni a fogínygyulladás tüneteit. Válasszunk tiszta, természetes aloe vera gélt, és vigyük fel a fogínyre.

 

4. Fokhagyma: A fokhagymának antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása van. Rágjunk el egy gerezd fokhagymát, majd öblögessünk szájvizet.

 

5. C-vitamin: Fogyasszon C-vitaminban gazdag ételeket, például citromot, narancsot, zöld paprikát és brokkolit. A C-vitamin segíthet a gyulladás enyhítésében és a fogíny egészségének javításában.

 

6. Propolisz: A propolisz természetes antibakteriális hatású anyag, amely csökkenti a fogínygyulladást. Rágjunk el egy kis darab propoliszt, majd öblögessünk szájvizet.

 

7. Kurkuma: A kurkuma segíthet enyhíteni a gyulladást. Keverjünk össze egy teáskanál kurkumát egy csésze meleg vízzel, és öblögessük ki a szánkat.

 

8. Teafaolaj: A teafaolaj antibakteriális tulajdonságai miatt segíthet a fogínygyulladás kezelésében. Adjunk hozzá pár csepp teafaolajat a fogkrémünkhöz, vagy adjunk hozzá egy cseppet vízhez és öblögessük ki a szánkat.

 

9. Gyömbér: A gyömbérnek gyulladáscsökkentő hatása van, és segíthet enyhíteni a fogínygyulladás tüneteit. Fogyasszunk gyömbérteát vagy rágjunk el egy kis darab gyömbért.

 

10. Kókuszolaj: A kókuszolajnak antibakteriális hatása van, és segíthet csökkenteni a fogínygyulladást. Vigyük fel a kókuszolajat a fogínyre, majd öblögessünk szájvizet.

Ha az otthoni kezelés nem javít a helyzetén, javasoljuk, hogy keresse fel fogorvosát. A fogínygyulladás súlyosabb állapotban akár fogvesztéshez is vezethet.