Pizza tészta hozzávalók:

- 250 g finomliszt
- 1 teáskanál szárított élesztő
- 1/2 teáskanál só
- 150 ml langyos víz
- 1 evőkanál olívaolaj


Pizza feltét hozzávalók:

- 200 g házi paradicsomszósz vagy pizzaszósz
- 150-200 g reszelt mozzarella sajt
- Választott feltétek: felszeletelt pepperóni, gomba, hagyma, olívabogyó, sonka, stb.
- Friss bazsalikom levelek (opcionális)
- Só és bors ízlés szerint


Elkészítése:

1. Készítsd elő a tésztát: Egy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Egy másik tálban oldd fel az élesztőt langyos vízben, majd keverd hozzá az olívaolajat.

2. Helyezd a lisztes keveréket egy nagyobb tálba, és öntsd rá az élesztős keveréket. Gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas lesz. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés lisztet vagy vizet a megfelelő állag eléréséhez.

3. Takard le és pihentesd: Takard le a tésztát egy nedves konyharuhával, majd hagyd pihenni meleg helyen kb. 30-60 percig, amíg a tészta megkétszereződik.

4. Közben melegítsd elő a sütőt: Kapcsold be a sütőt 220°C-ra (ventillációs sütés esetén 200°C).

5. Nyújtsd ki a tésztát: Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen nyújtsd ki azt egy pizzatányérra vagy sütőpapírra való méretre. Próbálj meg minél vékonyabb tésztát készíteni.

6. Kenj rá paradicsomszószt: Kenj egy vékony réteg paradicsomszószt a tészta felületére, hagyva körülbelül 1 cm széles peremet a szósz és a tészta szélén.

7. Reszelt sajt és feltétek: Szórd meg a paradicsomszószt reszelt mozzarella sajttal, majd helyezd el a választott feltéteket a tetején.

8. Sütés: Helyezd a pizzát a előmelegített sütőbe, és süsd 12-15 percig, amíg a tészta széle aranybarnára sül, a sajt olvad és a feltétek megpirulnak.

9. Friss bazsalikom és fűszerezés: Amint kiveszed a sütőből, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel és ízlés szerint sóval, borssal.

Szeletelés és tálalás: Vágd fel a pizzát szeletekre, majd tálald azonnal.
Jó étvágyat!

Ez a recept rendkívül egyszerű és gyors módja annak, hogy elkészítsd a legfinomabb házi pizzát! A tésztát és a feltéteket is variálhatod az ízlésed szerint.