Az angol kert olyan kertstílust jelent, amelyben gyakran vegyesen termesztik a virágokat, gyümölcsöket, zöldségeket és gyógynövényeket. Ez a stílus általában kevert, természetes megjelenésű, és az angol vidéki élet érzetét kelti.


Az angol kertekre jellemzők lehetnek:

Bőséges növények: Az angol kertekben a növények dúsabban vannak ültetve, mint a formálisabb kertekben. Különböző méretű és típusú növények vegyülnek egymással.


Természetesség: Az angol kertek természetesebb, laza megjelenést kaptak. Az egymásba átívelő virágok és növények alkotják a kert sajátos karakterét.


Cserjék és faágak: Az angol kertekben gyakran megtalálhatóak cserjék és faágak, amelyek hozzájárulnak a kert vadregényes, bokros jellegéhez.


Keveredő színek: Az angol kertekben a virágok és növények színes választéka található meg. A színek keveredése és kontrasztja hozza létre az élénk és vonzó látványt.


Rózsák és más virágok: Az angol kertekben gyakran megtalálhatóak rózsák és más hagyományos angol kert virágok, mint például levendula, nefelejcs, krizantém stb.


Ösvények és padok: Az angol kertekben gyakran kanyargó ösvények, kavicsos utak és padok hozzák létre a sétálás és pihenés lehetőségét.

 

Az "angol kert" kifejezés tehát egy olyan kertstílust takar, amely a gazdag növényzet, a színes virágok, és a természetes, laza megjelenés jellemzi. Ez a kertstílus sokan számára a romantikus vidéki életre és a természet közelségére való vágy kifejezője.

 

Az angol kerteket gyakran gazdag, változatos virágkavalkád jellemzi. Ezek a virágok hozzájárulnak az angol kertek természetes és színpompás megjelenéséhez. Íme néhány tipikus virág, amelyek gyakran megtalálhatóak az angol kertekben:


Rózsa: A rózsa az egyik legismertebb és legkedveltebb virág az angol kertekben. Számos fajtája és színváltozata létezik.

 

Nefelejcs: Kis, kékes-lila virágokkal rendelkező növény, amely bőségesen borítja a talajt.

 

Levendula: Nemcsak gyönyörű lila virágai miatt népszerű, hanem jellegzetes illata miatt is.

 

Ezek csak néhány példa az angol kertekben gyakran megtalálható virágok közül. Az angol kertek szépsége abban rejlik, hogy különböző virágok és növények harmonikusan és természetesen vegyülnek egymással, létrehozva egy varázslatos és színpompás kertképet.

 

Az angol kertek gyakran tartalmaznak gyógynövényeket is, melyek nemcsak dekoratívak, hanem hasznosak is lehetnek konyhai vagy gyógyászati célokra. Íme néhány példa olyan gyógynövényekre, amelyek gyakran megtalálhatóak az angol kertekben:

 

Kamilla: A kamilla nyugtató hatással rendelkezik, és gyakran teaként fogyasztják stressz, szorongás és alvászavarok enyhítésére.

 

Menta: A menta frissítő ízével és illatával ismert. Teaként fogyasztva segíthet a gyomorproblémák és emésztési gondok enyhítésében.

 

Citromfű: A citromfű friss és citromos illatú levelei nyugtató hatással rendelkeznek. Teaként fogyasztva segíthet a stressz és alvásproblémák kezelésében.


Ezek csak néhány példa a gyógynövényekre, amelyeket az angol kertekben gyakran megtalálhatunk. Ezek a gyógynövények nemcsak szépek és illatosak, hanem sokféle praktikus célra is használhatók.