Hőhullám idején különösen fontos az ásványi anyagok pótlása, mivel a fokozott izzadás miatt sok ásványi anyagot veszít a szervezet. Az alábbi ásványi anyagok pótlása különösen fontos:

1. Nátrium: Segít a folyadékegyensúly fenntartásában. Forrásai: só, sós ételek, levesek.


2. Kálium:
Fontos az izomműködéshez és a szív egészségéhez. Forrásai: banán, narancs, burgonya, spenót.


3. Magnézium:
Szerepet játszik az izom- és idegműködésben. Forrásai: diófélék, magvak, zöld leveles zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák.


4. Kalcium:
Fontos a csontok és az izmok egészségéhez. Forrásai: tejtermékek, mandula, brokkoli.


5. Cink:
Támogatja az immunrendszert és a sebgyógyulást. Forrásai: húsok, tenger gyümölcsei, hüvelyesek.


Ezek az ásványi anyagok segítenek fenntartani a szervezet megfelelő működését a hőség idején.