Egy különleges karácsonyi forró csokoládé recept, amely nemcsak finom, de látványos is a karácsonyi dekorációval, igazi ünnepi hangulatot áraszt. Íme egy egyedi, gazdag forró csokoládé recept, amit díszíthetsz karácsonyi motívumokkal:


Hozzávalók a forró csokoládéhoz:
200 ml teljes tej
100 ml tejszín
100 g étcsokoládé (legalább 70%-os kakaótartalommal)
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 teáskanál vanília kivonat
Egy csipet fahéj
Egy csipet szerecsendió (opcionális)
Csipet só


Hozzávalók a karácsonyi dekorációhoz:
Tejszínhab
Apró mályvacukor
Zúzott cukorpálca vagy piros-fehér cukorrudak
Csokoládéforgács vagy reszelt fehércsokoládé
Fahéjrúd vagy csillagánizs díszítéshez
Ehető aranypor vagy csillámpor (extra ünnepi hangulathoz)


Forró csokoládé elkészítése:


Egy közepes méretű lábasba öntsd a tejet és a tejszínt, majd lassan melegítsd közepes lángon.
Amikor a tej elkezd gőzölögni, de még nem forr, add hozzá a darabokra tört étcsokoládét, és kevergesd addig, amíg teljesen elolvad.


Add hozzá a kakaóport, cukrot, vaníliakivonatot, csipetnyi sót, fahéjat és szerecsendiót. Alaposan keverd össze, amíg a csokoládé krémes és selymes lesz.


Hagyd, hogy a keverék lassan felmelegedjen, de ne forrald fel, majd húzd le a tűzről.


Karácsonyi dekoráció elkészítése:


Öntsd a forró csokoládét egy ünnepi bögrébe.


Halmozz a tetejére bőséges mennyiségű tejszínhabot.


Szórj rá apró mályvacukrot és zúzott cukorpálcát vagy cukorrudat. A piros-fehér színek igazán karácsonyi hangulatot adnak!


Szórd meg csokoládéforgáccsal vagy reszelt fehércsokoládéval, hogy még látványosabb legyen.


Díszítsd egy fahéjrúddal vagy egy csillagánizzsal, amit akár az italba is márthatsz.
Ha igazán különleges megjelenést szeretnél, hintsd meg egy kevés ehető aranyporral vagy csillámporral a tejszínhab tetejére.


Extra tipp:
Ha még ünnepibb hangulatot szeretnél elérni, készíthetsz "forró csoki bombákat" csokoládéformákban, amiket forró tejben vagy csokoládéitalban feloldhatsz, így látványos és meglepő élményt nyújtva vendégeidnek.


Ezzel a recepttel garantáltan egy egyedi, különleges forró csokoládét készíthetsz, ami tökéletesen illik a karácsonyi időszakhoz, és bármelyik ünnepi asztal dísze lehet!