Az térdízületi gyulladás esetén az étrendnek nagyon fontos szerepe van. Az alábbiakban felsorolunk 6 olyan ételt, amelyek jótékony hatással lehetnek a térdízületre:

1. Halak: A hidegvízi halak, mint például a lazac és a tonhal, gazdagok omega-3 zsírsavakban, amelyek segíthetnek enyhíteni az ízületi gyulladás tüneteit és javítani a térdízület állapotát.

2. Zöldkagyló: A kagylókban található vegyületek, például a glükozaminoglikánok és az omega-3 zsírsavak, gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

3. Gyömbér: A gyömbérben található gyulladáscsökkentő vegyületek segíthetnek enyhíteni a fájdalmat és a duzzanatot a térdízületben.

4. Kurkuma: A kurkumában található kurkumin nevű vegyület erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, így segíthet enyhíteni az ízületi gyulladás tüneteit.

5. Csontleves: A csontlevesben található kollagén segíthet megerősíteni az ízületeket és javítani a térdízület állapotát.

6. Olajok: Az olajok, mint például az olívaolaj és az avokádóolaj, gazdagok olyan egészséges zsírsavakban, amelyek szintén segíthetnek csökkenteni a gyulladást.