Hozzávalók:

- 500g tészta
- 1 citrom
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 cs. petrezselyem, apróra vágva
- Só és bors ízlés szerint
- Reszelt parmezán a tálaláshoz

Elkészítés:

1. Először főzzük meg a tésztát a csomagoláson található útmutató szerint.
2. Amíg a tészta fő, melegítsük fel az olívaolajat és a vajat egy serpenyőben közepes lángon.
3. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pirítsuk 1-2 percig, amíg illatos lesz.
4. Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a citrom levét és reszelt héját. Ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint.
5. Amikor a tészta megfőtt, szűrjük le a vizet, majd adjuk hozzá a citromos vajat és keverjük össze.
6. Szórjuk meg reszelt parmezánnal és friss petrezselyemmel, majd tálaljuk azonnal.

Jó étvágyat kívánunk!