1. Egyiptom
Egyiptom tengerpartjai a Vörös-tenger partján találhatóak. Hurghada a legnépszerűbb üdülőhely, mely híres a kristálytiszta vizéről és a színes korallzátonyairól. Sharm El-Sheikh egy másik népszerű üdülőhely, mely szintén szép strandokat és remek búvárkodási lehetőségeket kínál. Dahab pedig egy kisebb, nyugodtabb üdülőhely, mely békés légkörével és az élővilággal teli korallszirtekkel vonzza az utazókat.

A bérleti díjak Egyiptomban 72,7 %-kal alacsonyabbak, mint Magyarországon.
Étterem: Az egyiptomi éttermi árak 58,9%-kal alacsonyabbak , mint Magyarországon.
Élelmiszer: az egyiptomi élelmiszerárak 54,3%-kal alacsonyabbak, mint Magyarországon.


2. Tunézia
Tunézia tengerpartjai a Földközi-tenger partján fekszenek, és számos népszerű üdülőhelyet kínálnak. Hammamet a legnépszerűbb város, mely híres homokos strandjairól és kristálytiszta vizeiről. Sousse egy másik nagyváros, mely szintén remek strandokkal és számos szórakozási lehetőséggel büszkélkedhet. Monastir városa szintén közkedvelt, melynek strandjai és történelmi látnivalói egyaránt vonzzák az utazókat. Djerba szigete pedig egy különleges élményt kínál az utazóknak, mely híres homokdűnéiről, történelmi városrészéről és az érdekes kultúrájáról.

Tunéziában a bérleti díjak 58,7%-kal alacsonyabbak, mint Magyarországon.
Étterem Tunéziában az árak 60,6 %-kal alacsonyabbak, mint Magyarországon.
Élelmiszer árak Tunéziában 30,8 %-kal alacsonyabbak, mint Magyarországon.


3. Marokkó
Marokkó tengerpartjai a Földközi-tengeren és az Atlanti-óceánon találhatóak. Agadir városa a legnépszerűbb üdülőhely, mely híres homokos strandjairól és a szörfözési lehetőségeiről. Essaouira városa szintén népszerű, mely híres a kék-fehér medinájáról és a szél- és kiteszörfözési lehetőségeiről. Casablanca városa az ország legnagyobb kikötővárosa, melynek homokos strandjai és az óvárosi negyedében található számos történelmi látnivalói vonzzák az utazókat. Tájakra vágyók számára Ajdir városa kínál érdekes lehetőségeket a felfedezésre, melyet a látványos sziklás partok és a környező hegyek tesznek különlegessé.

Marokkóban a bérleti díjak 39,0%-kal alacsonyabbak, mint Magyarországon.
Étterem: az éttermi árak Marokkóban 46,2 %-kal alacsonyabbak, mint Magyarországon.
Élelmiszerárak Marokkóban 32,6 %-kal alacsonyabbak, mint Magyarországon.


4. Törökország
Törökország tengerpartjai a Földközi-tengeren és az Égei-tengeren találhatóak, és számos népszerű üdülőhelyet kínálnak. Antalya a legnépszerűbb város, mely híres türkizkék vizeiről, finom homokos strandjairól és az ókori római város, Perge mellett található történelmi látnivalóiról. Marmaris városa egy másik nagyváros, mely szintén remek strandokkal és szórakozási lehetőségekkel büszkélkedhet. Bodrum városa egy másik népszerű üdülőhely, mely híres a fehér homokos strandjairól, az ókori Bodrumi várról és a tengeri sportokról. Fethiye városa pedig a természeti szépségeiről és búvárkodási lehetőségeiről híres, valamint az Olüdeniz lagúnájáról, melyet a világ egyik legszebb strandjának tartanak.

A bérleti díjak Törökországban 27,2 %-kal alacsonyabbak, mint Magyarországon.
Étterem: Az éttermi árak Törökországban 42,2 %-kal alacsonyabbak, mint Magyarországon.
Élelmiszer: Törökországban az élelmiszerárak 32,9 %-kal alacsonyabbak, mint Magyarországon.


5. Tanzánia
Tanzánia tengerpartjai az Indiai-óceánon találhatóak, és valószínűleg a világ egyik legcsodálatosabb tengerparti élményét nyújtják. A Zanzibár-sziget lenyűgöző hely, melynek kristálytiszta türkizvizei és fehér homokos strandjai miatt híres. A szigetet övező korallszirt is különleges látványt nyújt, és kiváló lehetőséget kínál búvárkodásra és sznorkelezésre. Pemba-sziget is kiváló választás lehet azoknak, akik egy csendes, szigetvilági élményre vágynak, melynek tengeri élővilága és partjai elképesztően szépek. Tanga városa pedig egy másik érdekes lehetőség, melynek tengerpartja mellett különleges kulturális élményt is nyújt a környező falvakban található tradicionális épületek és piacok.

A bérleti díjak Tanzániában 18,9 %-kal alacsonyabbak, mint Magyarországon.
Étterem: az éttermi árak Tanzániában 41,0 %-kal alacsonyabbak, mint Magyarországon.
Élelmiszerárak: Tanzániában az élelmiszerárak 27,6 %-kal alacsonyabbak, mint Magyarországon.