Hozzávalók:
A süteményhez:
3 nagy tojás
2 csésze finomliszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
1/4 teáskanál só
3 közepes méretű sárgarépa, meghámozva és lereszelve (kb. 2 csésze)
1/2 csésze növényi olaj
1/2 csésze barna cukor
1/2 csésze kristálycukor
1 teáskanál vanília kivonat
A friss sajtos mázhoz:
115 gramm krémsajt, szobahőmérsékletű
1/4 csésze vaj, szobahőmérsékletű
1/2 teáskanál vanília kivonat
2 csésze porcukor
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra. Készítsünk egy kb. 23 x 33 cm-es-es sütőformát, kenjük ki vajjal és liszttel.
- Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót, a gyömbért és a sót.
- Egy másik tálban keverjük össze a lereszelt sárgarépát, az olajat, a barna cukrot, a kristálycukrot, a tojásokat és a vanília kivonatot.
- Lassan keverjük hozzá a lisztes keveréket a sárgarépás keverékhez, amíg az egész jól összeáll.
- Öntsük a tésztát a készített sütőformába, majd süssük 35-40 percig, vagy amíg a sütemény közepére szúrt fogpiszkáló tiszta lesz.
- A sütőből kivéve hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni.
- A friss sajtos mázhoz keverjük össze a krémsajtot, a vajat és a vanília kivonatot, majd apránként adjuk hozzá a porcukrot, amíg egy sima és krémes mázat kapunk.
- Végül kenjük rá a krémet a teljesen kihűlt sárgarépás sütemény tetejére.
- Tálalás előtt hűtőszekrénybe tesszük.
Jó étvágyat!