Kézműves hamburger recept, amely kiváló minőségű hozzávalókat és ízeket használ:

Hozzávalók:

Hamburger hús:

500 g marha darálthús (80% hústartalommal)
Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Hamburger zsemle:

4 db kézműves hamburger zsemle
2 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál olívaolaj

Zöldségek és feltétek:

4 salátalevél
1 paradicsom, vékonyan szeletelve
1 lilahagyma, vékonyan szeletelve
Sajt szeletek (pl. cheddar vagy swiss sajt)

Hamburger szószok:

1/2 csésze majonéz
2 evőkanál ketchup
1 evőkanál mustár
1 teáskanál Worcestershire szósz
1 gerezd fokhagyma, zúzva
Só és bors ízlés szerint

Elkészítése:

Először készítsük el a szószokat: Keverjük össze a majonézt, ketchupot, mustárt, Worcestershire szószt és zúzott fokhagymát egy tálban. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Tegyük félre, hogy az ízek összeérjenek.

A hamburger húst formázzuk kézzel cipó alakúvá, és közben enyhén nyomkodjuk le, hogy ne puffadjon fel sütés közben. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.

Melegítsük elő a grillsütőt vagy serpenyőt közepes hőmérsékletre.

Kenjük meg a hamburgereket olívaolajjal, majd süssük 3-4 percig mindkét oldalán, vagy amíg közepesen átsült (vagy az elképzeléseidnek megfelelően).

Az utolsó percekben helyezzük a sajtszeleteket a hamburgerek tetejére, hogy ráolvadjanak.

Eközben a hamburger zsemléket vágjuk fel és kenjük meg a belső oldalukat olvasztott vajjal. Pár percig melegítsük őket a grillsütőn vagy serpenyőben, hogy kissé megpiruljanak.

A meleg zsemlék aljára helyezzünk egy salátalevelet, majd erre jöhet a hamburger hússzelet, majd a sajt, a szeletelt paradicsom és lilahagyma.

Kenjünk a tetejére a korábban elkészített szószból.

Fedjük be a hamburgert a felső részével, és már tálalhatjuk is.


Ezzel a recepttel finom és minőségi kézműves hamburgereket készíthetsz otthon, amelyeket az igényeid szerint alakíthatsz!