Az ókori római hamburger húspogácsa elkészítése a következő lépések szerint történhet:
Hozzávalók:
500 gramm marhahús (finomra darálva)
1 szelet száraz kenyér (borral átitatva)
1 teáskanál durvára őrölt fekete bors
1 teáskanál durvára őrölt koriander
1/2 teáskanál apróra vágott friss menta levelek
1/2 teáskanál szárított oregánó
1/4 teáskanál tengeri só
1 evőkanál csemegebor
Olívaolaj (sütéshez)
Elkészítése:
1. A kenyérszeletet áztasd be borba, majd préseld ki és morzsold össze egy tálban.
2. Add hozzá a kenyér morzsához az apróra darált marhahúst, a durvára őrölt fekete borsot, a koriandert, a friss mentát, a szárított oregánót, a tengeri sót és a csemegebort.
3. Alaposan keverd össze a hozzávalókat, hogy jól elvegyüljenek.
4. Formázz a masszából kézzel hamburgereket ill. húspogácsákat.
5. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat közepes hőmérsékleten.
6. Tedd a hamburgereket a serpenyőbe, és süsd mindkét oldalukat aranybarnára. Ez körülbelül 4-5 percet vesz igénybe mindkét oldalon.
7. Ha elkészült, vedd ki a hamburgereket a serpenyőből, és hagyd őket egy konyhai papírtörlőn lecsepegni.
8. Tálald a római hamburgereket friss salátával és sült zöldségekkel.
Ezek a lépések segítenek neked elkészíteni az ókori római hamburgert, így megkóstolhatod a régmúlt ízeit és ételeit.
jó étvágyat!
149 views
Aug 29, 2023