Az ókori római hamburger húspogácsa elkészítése a következő lépések szerint történhet:

 

Hozzávalók:

500 gramm marhahús (finomra darálva)
1 szelet száraz kenyér (borral átitatva)
1 teáskanál durvára őrölt fekete bors
1 teáskanál durvára őrölt koriander
1/2 teáskanál apróra vágott friss menta levelek
1/2 teáskanál szárított oregánó
1/4 teáskanál tengeri só
1 evőkanál csemegebor
Olívaolaj (sütéshez)


Elkészítése:

1. A kenyérszeletet áztasd be borba, majd préseld ki és morzsold össze egy tálban.

 

2. Add hozzá a kenyér morzsához az apróra darált marhahúst, a durvára őrölt fekete borsot, a koriandert, a friss mentát, a szárított oregánót, a tengeri sót és a csemegebort.

 

3. Alaposan keverd össze a hozzávalókat, hogy jól elvegyüljenek.

 

4. Formázz a masszából kézzel hamburgereket ill. húspogácsákat.

 

5. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat közepes hőmérsékleten.

 

6. Tedd a hamburgereket a serpenyőbe, és süsd mindkét oldalukat aranybarnára. Ez körülbelül 4-5 percet vesz igénybe mindkét oldalon.

 

7. Ha elkészült, vedd ki a hamburgereket a serpenyőből, és hagyd őket egy konyhai papírtörlőn lecsepegni.

 

8. Tálald a római hamburgereket friss salátával és sült zöldségekkel.

 

 

Ezek a lépések segítenek neked elkészíteni az ókori római hamburgert, így megkóstolhatod a régmúlt ízeit és ételeit.


jó étvágyat!